sobota 20. dubna 2024 Marcela

Skupina Romů fyzicky napadla na koupališti plavčíka

Otřesem mozku a dalšími zraněními skončilo napadení plavčíka skupinou Romů na kojetínském koupališti. Ten vykázal z vody chlapce, který nerespektoval pravidla, jak se chovat u bazénu.

Trojice útočníků v rozmezí věku 26 - 29 let napadla fyzicky plavčíka, který vykázal jejich příbuzného z vody, když na opakované upozorňování nedbal a neustále porušoval pravidla koupaliště.

"Neustále skákal z boční strany bazénu, což se nesmí, je  to nebezpečné jak pro něj, tak pro ostatní plavce. Když jsem ho opakovaně nabádal, ať toho nechá, vyhrožoval, že zavolá rodiče, načež dorazila asi desetičlenná skupina Romů," popsal situaci napadený plavčík Ivan Jarmer pro Deník.cz.

Vysvětlení, proč chlapce vykázal z bazénu, starším příbuzným nestačilo. První ránu plavčíkovi zasadila do brady matka chlapce, poté se do potyčky zapojil i jeho otec a plavčíka povalil na zem, načež do něj začali kopat. Když se konečně zvedl, dostal další ránu od třetí osoby.

Plavčík je nyní v pracovní neschopnosti, utrpěl otřes mozku a další zranění.

Podle starosty Kojetína Miroslava Oulehly jsou problémy s Romy na koupališti přetrávající, k fyzickému napadení však nedošlo nikdy, až teď. Považuje to za vyvrcholení napjaté situace, která panuje přes léto na tamním koupališti.

Od nynějška bude dočasně kojetínské koupaliště hlídat strážník městské policie, než se situace uklidní.

Trojice Romů je prozatím podezřelá z trestného činu výtržnictví a hrozí jim tak až dvouleté vězení.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.