sobota 4. května 2024 Květoslav

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

Změny v krajské dopravě za rok 2019? Snazší cestování všemi dopravními prostředky

PR článek

Rok 2019 přinesl v Olomouckém kraji velké změny v dopravě, které desetitisícům lidí výrazně zpříjemnily cestování. Olomoucká Drbna vám nabízí přehled všech změn, které Koordinátor Integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje (KIDSOK) nachystal.

V krajských autobusech jde platit kartou

Cestující už nemusí přepočítávat drobné a nahlížet do peněženky, jestli mají hotovost k zaplacení své cesty, jediné, co jim postačí, je karta. Platit bezkontaktní kartou lze ve všech krajských autobusech, cestující se tedy nemusí bát, že by zrovna v jejich autobusu zaplatit kartou nešlo.  „Karty je možné využít jak k úhradě jízdného do výše 500 korun, tak i jako nosiče časových jízdenek,“ říká ředitelka Koordinátora integrovaného dopravního systému Olomouckého kraje Kateřina Suchánková.

PSALI JSME ZDE: V krajských autobusech jde platit bezkontaktní platební kartou snadno a rychle. Zde je návod, jak na to

V nové aplikaci můžete sledovat pohyb autobusů

Nová aplikace vám pomůže snadno vyhledat dopravní spojení v Olomouckém kraji. Také si můžete jednoduše zjistit cenu jízdného nebo sledovat aktuální pozice autobusů. Vše je dostupné na webu www.CestujOK.cz, a to bez nutnosti instalace. „Velkou výhodou aplikace je mimo jiné zobrazování informací o trase spojení včetně aktuální polohy jedoucích spojů na mapě, ceny jízdního dokladu a zón IDSOK, kterými spoj projíždí. Odpadá tak potřeba hledat spoje nebo zóny IDSOK v tištěné brožuře,“ uvedla Suchánková. Navíc, od 1. ledna přístího roku bude možné v aplikaci sledovat i pohyb vlaků.

PSALI JSME ZDE: Nová aplikace pomůže při cestování Olomouckým krajem, můžete i sledovat aktuální pohyb autobusů

Speciální tarif pro přestupy s jednou jízdenkou

Cestujícím se díky Tarifu IDSOK ještě více zjednoduší cestování. Tarif umožňuje cestujícím přestoupit mezi různými dopravními prostředky s jednou jízdenkou. Lidé navíc díky tarifu budou moci cestovat rychlíky a expresem Českých Drah. Režim bude platit při jízdě linkami dálkové osobní dopravy R8, R12, R13, R18, R27 a Ex2. Cestující mohou v rámci tarifu využít i RegioJet na trase Nezamyslice-Kojetín-Přerov-Hranice.

PSALI JSME ZDE: Jízda vlakem bude ještě snadnější, Tarif IDSOK umožní cestujícím přestup mezi různými dopravními prostředky

Bezkontaktní i kontaktní platby i ve vlacích

Od 15. prosince 2019 České dráhy zavádí kontaktní i bezkontaktní platbu kartou ve všech vlacích s vlakovým doprovodem. Vlakové čety budou průběžně vybaveny mobilními platebními terminály propojenými s přenosnými osobními pokladnami. Tato služba bude k dispozici v místech, kde je signál, aby platba mohla proběhnout.

Více informací o změnách spojů a novinkách ve vlakové dopravě najdete ZDE

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.