středa 1. května 2024 Svátek práce

V kraji nepřibyl za posledních 24 hodin žádný nakažený koronavirem

V Olomouckém kraji za posledních 24 hodin nepřibyla žádná potvrzená nákaza novým typem koronaviru. Ministerstvo zdravotnictví tak v kraji eviduje od počátku pandemie celkem 737 případů. V souvislosti s onemocněním zůstává nadále 18 obětí. Počet uzdravených lidí ve srovnání s nedělním večerem vzrostl o pět na 642. Informuje o tom dnes olomoucká krajská hygienická stanice.

Ministerstvo zdravotnictví registruje všechny nakažené s trvalým bydlištěm v kraji. Hygienici tak mají počet nižší, podle jejich statistik nadále zůstává 719 případů. Aktuálně se tak z nemoci stále léčí 77 lidí. Počet nákaz v Olomouckém kraji nevzrostl ani v neděli. Během soboty se počet nemocných zvýšil o tři případy, v pátek přibyly za 24 hodin dva případy nákazy.

Podle statistik krajské hygienické stanice je na Prostějovsku od počátku pandemie 77 případů, na Šumpersku evidují stále 48 potvrzených nákaz a na Přerovsku je to 49 případů. Na Jesenicku zůstává 11 případů a na Olomoucku 534 pozitivních případů.

Počet nákaz se v posledních dnech již v kraji příliš nezvyšuje, výkyv zaznamenali hygienici pouze v polovině května, a to v souvislosti s prokázaným onemocněním u desítky zaměstnanců mlékárny Otinoves na Prostějovsku. Mlékárna dnes obnovila výrobu. Většina zaměstnanců prošla opakovaně testy na covid-19 s negativním výsledkem a mohla se vrátit do práce.

Autoři | Foto Vít Hassan

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký kraj, vir, počet

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.