čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Mladá žena napadla před budovou Úřadu práce úřednici, nevyplatila jí sociální dávky

Až čtyři roky odnětí svobody hrozí ženě, která před budovou Úřadu práce v Šumperku napadla pěstmi pracovnici úřadu. Ta jí odmítla na přepážce vyplatit sociální dávky. Žena utrpěla lehká zranění a je v pracovní neschopnosti.

V pátek 11. prosince si počíhala dvaadvacetiletá žena před Úřadem práce na tamní pracovnici, která právě vystupovala z vozidla a plánovala jít na směnu do práce. "Obviněná úřednici, která právě vystoupila z vozidla, povalila na zem a několikrát ji udeřila pěstí do oblasti krku a zad. V napadání jí nakonec zabránili další zaměstnanci úřadu, kteří byli svědky celé události. Při incidentu navíc mladá žena všechny přítomné častovala nadávkami a vykřikovala, že je klidně zmlátí taky před policajtama“, že jí je to úplně všechno jedno," sdělila policejní tisková mluvčí Marie Šafářová.

Důvodem, proč dvaadvacetiletá žena útočila, byly nevyplacené sociální dávky. Výplatu těchto dávek měla v kompetenci napadená žena.Ta musela být po napadení ošetřena lékařem a v současné době je v pracovní neschopnosti. Útočnice byla ještě tentýž den obviněna ze spáchání trestného činu násilí proti úřední osobě a trestného činu výtržnictví.

Autoři

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.