pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Silvestrovské oslavy: Mladík si při kouzelnickém triku zabodl nůž do hrudi

Silvestrovské oslavy v Olomouckém kraji byly relativně poklidné. I přesto policie hlásí několik potyček mezi opilými slavícími lidmi, v ojedinělých případěch šlo i o vážné případy, které museli řešit záchranáři.

Půl hodiny po půlnoci dostali záchranáři oznámení o zranění pětatřicetileté ženy z Lipníku nad Bečvou, která se zranila při odpalování zábavné pyrotechniky. Žena byla záchranáři ošetřena a převezena do Fakultní nemocnice v Olomouci s poraněním obličeje. Není v ohrožení života. "Pravděpodobně ke zranění došlo z důvodu neodborné manipulace, okolnosti celé události se nadále prověřují," sdělil policejní tiskový mluvčí Josef Bednařík.

Kolem třetí hodiny ranní vyjížděl tým záchranářů také do obce Horka nad Moravou, kousek od Olomouce. Muž si měl vlastním přičiněním bodnout nůž do hrudníku. "Na místě bylo zjištěno, že mladík si do hrudníku bodl nůž nešťastnou náhodou při předvádění kouzelnického triku. Rychlá záchranná služba mladíka s vážným zraněním převezla k ošetření do FN v Olomouci," řekl Bednařík.

Pavel Vysloužil, tiskový mluvčí Zdravotnické záchranné služby Olomouckého kraje, shrnul silvestrovské oslavy takto: "Od včerejší sedmé hodiny ranní do dnešní sedmé hodiny ranní jsme evidovali celkem 167 výjezdů, z toho 88 za silvestrovský večer a dalších 55 po půlnoci. Všechny zásahy by se daly kategorizovat jako běžné, hned u dvanácti případů jsme zaznamenali zranění hlavy," konstatoval Vysloužil.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.