pátek 17. května 2024 Aneta

Hejtman dnes navštívil Sebastiena, prvního občánka Olomouckého kraje v tomto roce

Sebastien Feix – tak se jmenuje první dítě Olomouckého kraje v roce 2016. Narodil se 1. 1. v 3:09 v přerovské nemocnici, a i přesto, že se narodil fakticky jako druhé miminko, je papírově opravdu prvním občánkem v Olomouckém kraji.

Hejtman Jiří Rozbořil, který dnes Sebastiena a jeho rodiče v porodnici navštívil, celou situaci vysvětlil: „Letošní situace kolem prvního miminka narozeného v kraji byla poněkud nestandardní. V prostějovské nemocnici byla sice první holčička Natálie, ale protože její maminka přijela rodit ze Zlína, kde má i trvalý pobyt, je prvním občánkem našeho kraje malý Sebastien z Přerovska,“ řekl hejtman Jiří Rozbořil.

Při návštěvě předal do rukou šťastných rodičů hejtman, kromě osobního dárku, také vkladní knížku s patnácti tisíci korunami. „Právě finanční dar, který schvaluje krajská rada, je podmíněn trvalým pobytem maminky a dítěte v našem regionu. Je to taková tradiční a jistě i milá pozornost za lednové prvenství,“ dodal hejtman Rozbořil.

Sebastian, který při porodu měřil 47 centimetrů a vážil 3,2 kilogramu, je třetí dítě v rodině Feixů, doma ho již netrpělivě očekávají jedenáctiletá sestra Daniela a osmiletý bratr Adam.

Autoři | Foto www.kr-olomoucky.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.