pátek 3. května 2024 Alexej

V pondělí přibylo v Olomouckém kraji 300 potvrzených nákaz

V Olomouckém kraji v pondělí přibylo 300 potvrzených nákaz novým koronavirem. Ve srovnání s s minulým pondělí jich je o 36 více. Minulý týden se počty zjištěných nákaz v kraji pohybovaly od 191 do 374. Vyplývá to z údajů ministerstva zdravotnictví.

Index rizika Olomouckého kraje v protiepidemickém systému PES dnes klesl z pondělních 62 bodů na 59, což je na stobodové stupnici třetí z pěti stupňů. V pondělí byl kraj ve čtvrtém stupni. Rizikové skóre pro celou republiku je nadále 57, tedy na třetím stupni. V Česku ale platí opatření pro stupeň čtvrtý. Vláda v neděli rozhodla, že třetí stupeň pohotovosti bude platit od čtvrtka 3. prosince. Otevřou se restaurace, všechny obchody i provozovny služeb a skončí noční omezení volného pohybu.

Od začátku pandemie se v Olomouckém kraji koronavirem nakazilo 32.560 lidí. Vyléčilo se 28.785 osob a s infekcí se aktuálně potýká 3223 lidí. V souvislosti s nákazou covidem-19 zemřelo v kraji od března 552 lidí. V pondělí přibyla čtyři úmrtí.

Počty potvrzených nákaz v kraji pozvolna klesají, mají ale značné výkyvy. V neděli bylo v kraji evidováno pouze 16 pozitivních případů onemocnění covid-19. V porovnání s předchozím týdnem je to necelá polovina. Pod dvě desítky případů se čísla v kraji naposledy dostala téměř před dvěma měsíci, a to 4. října.

Z pěti okresů Olomouckého kraje je nejvíce nových případů v přepočtu na 100.000 obyvatel za posledních sedm dní na Přerovsku, po zaokrouhlení jich tam je evidováno 257. Následuje Šumpersko (238), Prostějovsko (211), Olomoucko (191) a Jesenicko (103).

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, koronavirus, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.