neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

Sníh nebo déšť o Vánocích? Podívejte se na předpověď počasí pro vánoční týden

Počasí na Vánoce je téma, které zajímá každý rok snad úplně všechny. Jak to letos dopadne s bílými Vánocemi pro Olomoucký kraj?

Den před Štědrým dnem, tedy 23. prosince, by měl být podle předpovědi nejteplejší z celého týdne, na většině území čekáme občasný déšť nebo mrholení. Nejnižší noční teploty se budou pohybovat od 6 do 10 stupňů Celsia. Nejvyšší denní teploty vystoupají na 7 až 11 stupňů.

Vánoce na blátě?

Předpověď na čtvrtek 24. prosince nevypadá nijak odlišně. Štědrý den bude v nížinách opět na blátě. Zataženo až oblačno, čekáme občasný déšť nebo přeháňky. K večeru postupně od severozápadu ubývání srážek. Sněžit by mělo je v polohách nad 600 metrů. 

Ochladit by se mělo až 25. prosince na Boží hod vánoční. Dorazit by měla proměnlivá, převážně velká oblačnost se sněhovými přeháňkami, na horách se sněžením. Nejnižší noční teploty budou až na mínus 3 stupních, přes den naměříme až plus 3. Foukat bude mírný severozápadní vítr.

V dalších dnech by mělo sněžit jen ojediněle a čekáme proměnlivou oblačnost. V sobotu a v neděli čekáme teploty jen kolem nuly.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Tomáš Zrnka, pixabay.com

Štítky Olomouc, počasí, Vánoce

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.