pondělí 29. dubna 2024 Robert

Sníh v Olomouckém kraji zůstává na cestách s posypem

V Olomouckém kraji zůstává sníh po nedělním sněžení už pouze ve vyšších polohách, a to na hlavním tahu přes Červenohorské sedlo a na silnicích udržovaných inertním posypem. Vyšší opatrnost jízda vyžaduje od řidiči v těchto místech na Šumpersku a Jesenicku, na ostatních místech kraje jsou již vozovky většinou holé a mokré, vyplývá to z informací Ředitelství silnic a dálnic (ŘSD).

Na Jesenicku jsou bez sněhu vozovky hlavních i vedlejších tříd, na silnicích udržovaných inertně leží ujetá vrstva sněhu krytá posypem již od středních poloh. Vše je sjízdné, potřeba je ale opatrnosti, upozorňují silničáři. Podobná situace je také v sousedním Šumpersku. Obezřetnost je nutná i na hlavním tahu vedoucím přes Červenohorské sedlo, na kterém leží rozbředlý sníh po chemickém ošetření. Místy tam navíc panuje mlha.

S ujetou vrstvou sněhu krytou posypem se dnes mohou setkat také řidiči ve vyšších polohách Olomoucka, a to v katastru Šternberku. Týká se to silnic třetích tříd, i tam je opatrnost na místě. Na Přerovsku a Prostějovsku jsou silnice většinou mokré.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.