čtvrtek 28. března 2024 Soňa

U Vyšehoří se stala hromadná dopravní nehoda, silnice je zcela neprůjezdná

U Vyšehoří na Šumpersku se stala hromadná dopravní nehoda, při níž se střetla dohromady čtyři auta – dvě nákladní a dvě osobní. Nehoda se stala kolem sedmé hodiny ranní a zcela zneprůjezdnila komunikaci. Na místě operují záchranné složky.

K místu nehody se vydala jednotka profesionálních hasičů ze Zábřehu. "Po svém příjezdu ihned zahájila vyproštění jedné zaklíněné  osoby. Jednotka poté potvrdila střet dvou nákladních a také dvou osobních vozidel. Komunikace v místě byla zcela neprůjezdná," řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Zároveň se k místu nehody vydali také záchranáři. Celkem vyrazily tři sanitky a také záchranný vrtulník. "Na místě ošetřili záchranáři tři zraněné. Nejhůře srážku odnesl třiašedesátiletý řidič jednoho z osobních vozů, kterého s vážnými poraněními hrudníku a hlavy transportoval vrtulník do Fakultní nemocnice v Olomouci. Další řidiče, čtyřicetiletého a čtyřiačtyřicetiletého, odvezly sanitky se zraněními hlavy a hrudníku, respektive pohmožděnou páteří na traumatologickou ambulanci šumperské nemocnice. Šofér druhého nákladního automobilu vyvázl bez zranění," shrnul situaci mluvčí záchranářů Pavel Vysloužil.

"Hasiči poté asistovali při činnosti Zdravotnické záchranné služby, celkově došlo ke třem zranění osob a v následujícím čase pokračovali v bezpečnostních opatření, protipožárním zabezpečení a kontrole uniklých provozních kapalin. Činnost hasičů na místě i v tuto chvíli nadále pokračuje," přiblížil situaci Hošák.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.