středa 24. dubna 2024 Jiří

Náklaďák převážel vysokozdvižné vozíky, nevešel se s nimi pod most

V pátek odpoledne vyjížděli hasiči ke kuriózní nehodě, při níž neodhadl řidič nákladního auta výšku převážených vysokozdvižných vozíků a s nákladem se zasekl po mostem.

Nehoda se stala v pátek v odpoledních hodinách v Kojetínské ulici v Přerově. Řidič nákladního auta pravděpodobně neodhadl výšku svého nákladu a navešel se se vysokozdvižnými vozíky, které převážel, pod most. K nehodě proto po třetí hodině museli vyjet drážní hasiči z Přerova a také jednotka profesionálních hasičů, taktéž z Přerova.

"Nákladní vozidlo převážející vysokozdvižné vozíky se při jízde zaseknulo pod mostem a bylo nutné nejprve provést kontrolu stavu po kolizi a přivolání statika se specializací na mostní konstrukce a v následujícím čase pokračovat v bezpečném vyproštění převáženého nákladu," sdělil mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Vlastník vozidla se poté rozhodl zavolat soukromou firmu specializující se na vyprošťování, její pracovníci pak převzali veškerou činnost a práci dokončili. Hasiči zůstali na místě až do konce akce z důvodu zajištění bezpečnostních opatření.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.