pátek 29. března 2024 Taťána

Policisté zastavili namol opilého cyklistu. Ten je vulgárně urážel a odmítl dechovou zkoušku

Včera v pozdní večerní hodinu narazili policisté v Prostějově na divně se chovajícího cyklistu, který jevil známky silné podnapilosti. Navíc, po zyzvání policistů k dechové zkoušce, jim cyklista začal vulgárně nadávat a dechovou zkoušku na alkohol odmítl.

Policisté potkali namol opilého řidiče v Prostějově u křižovatky ulic Dolní – Wolkerova – Újezd. Na chodníku u přechodu pro chodce si všimli ležícího muže, který se snažil vstát ze země a následně nasednout na svoje jízdní kolo. Policisté muži nabídli pomoc, ten je však odbyl a začal být vulgární.

"Muž policisty odbyl s dotazem, zda nemají nic lepšího na práci a ujištěním, že je platí ze svých daní. Při tomto svým nejistým postojem a horší artikulací řeči jevil známky podnapilosti," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Muž se poté rozhodl nasednout na svoje kolo a pokračovat dál ulicí Újezd. Při jízdě na neosvětleném kole velmi kličkoval a tak tak se na kole udržel. Byl proto policisty znovu zastaven. I tentokrát nebyli policisté ušetřeni nadávek ze strany muže. Nezapomněl znovu policistům připomenout, že jsou placeni z jeho daní. "Dechovou zkoušku ke zjištění ovlivnění alkoholem, stejně jako odborné lékařské vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem, opakovaně odmítl. Policisté na místě sepsali úřední záznam o kontrole řidiče podezřelého z požití alkoholu, který muž odmítl podepsat. Další jízdu policisté muži zakázali," řekl Kořínek.

Protože se muž nechtěl podrobit vyšetření, je podezřelý z přestupku proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za který zákon o provozu na pozemních komunikacích stanoví pokutu 25 – 50 tisíc korun. 

Čtěte více:

 

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.