pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Zloděj rekordman – za dva měsíce se vloupal do deseti domů, ukradl věci za 180 tisíc korun

Celkem desekrát se za pouhé dva měsíce vloupal čtyřiadvacetiletý zloděj do rodinných domů v Prostějově, přičemž ukradl věcí v celkové hodnotě více než 180 tisíc korun. Muž se činů dopustil i přesto, že byl v minulosti za obdobnou činnost již pravomocně odsouzen.

K deseti vloupáním došlo v rozmezí dnů 16. ledna – 12. března v ulicích Wolfova, Pod Kosířem, Veleslavínská, Rejskova, Nerudova a Jana Švermy v Prostějově.

"Do domů se většinou vloupával po násilném překonání dveří či oken. Následně domy, ale i garáže a přístavky domů prohledal a odcizil vše, co se mu líbilo. V portfoliu odcizených věcí tak kromě finanční hotovosti v českých korunách, eurech a britských librách figurují také zlaté šperky, elektrické nářadí, notebooky, tablety, jízdní kola, dalekohled, klasický fotoaparát, alkoholické nápoje, ale i prázdné pivní láhve," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Škoda na odcizených věcech se vyšplhala na více než 180 tisíc korun. Navíc, na téměř 10 tisíc korun se odhaduje poškození rodinných domů při vloupání. Obviněnému hrozí v případě prokázání viny až pětileté vězení.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.