úterý 23. dubna 2024 Vojtěch

Dvě kontroly v jeden den. Poprvé se kolař přiznal ke třiceti panákům, podruhé už nemohl mluvit

Řádně oslavil velikonoční pondělí cyklista na Prostějovsku, který byl hned dvakrát v jeden den kontrolován hlídkou policie. Už poprvé měl nakoupeno tolik, že byl téměř nebyl schopen na kole jet, podruhé už však ani nemohl s policisty komunikovat...

Krátce po patnácté hodině kontrolovali policisté v obci Němčice nad Hanou dvaatřicetiletého cyklistu poprvé. "Muž jevil známky podnapilosti, což potvrdila i provedená dechová zkouška, kterou policisté u muže změřili hodnotu 2,44 ‰ alkoholu v dechu," řekl policejní mluvčí František Kořínek. Muž se policistům přiznal, že od rána vypil asi třicet panáků slivovice. Policisté mu další jízdu na kole zakázali.

Před jedenáctou hodinou večerní zpozorovala jiná hlídka v Němčicích nad Hanou onoho cyklistu znovu. "Provedenou dechovou zkouškou u muže změřili hodnotu 2,67 ‰ alkoholu v dechu. K množství vypitého alkoholu se muž tentokrát nedokázal vyjádřit a pouze uvedl, že alkohol pije celý den," řekl Kořínek. I v tomto případě mu policisté zakázali jet na kole dál.

Muž je pro své jednání v obou případech podezřelý ze spáchání přestupků proti bezpečnosti a plynulosti provozu na pozemních komunikacích, za které mu u správního orgánu hrozí pokuta od 2 500 do 20 tisíc korun. 

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.