středa 24. dubna 2024 Jiří

Pyrotechnici vyjížděli ke dvěma případům v jeden den. Poprvé šlo o munici, podruhé o hasící přístroj

V sobotu měli napilno příslušníci pyrotechnické služby Policie České republiky. Jen na Prostějovsku vyjížděli hned ke dvěma případům.

V první případě, v 11 hodin dopoledne, volala na tísňovou linku čtyřiatřicetiletá žena a oznámila, že v kůlně domu v obci na Prostějovsku nalezla předmět oválného tvaru o délce asi 30 centimetrů. "Protože měla podezření, že by se mohlo jednat o vojenskou munici, přivolala na místo policisty. Příslušník pyrotechnické služby předmět vyhodnotil jako tlakovou náplň hasicího přístroje a následně si ho převzal k odborné likvidaci," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

O půl čtvrté odpoledne měli pyrotechnici práci znovu. V Čechách pod Kosířem nalezl jedenačtyřicetiletý muž při sečení trávy u obecního hřbitova předmět, který mu připomínal munici. "V tomto případě se opravdu jednalo o munici, konkrétně o úlomek protitankového dělostřeleckého granátu z období druhé světové války. Vzhledem k nebezpečnosti přepravování takového předmětu, rozhodl pyrotechnik o jeho zneškodnění na místě," sdělil Kořínek.

Čtěte více:

Autoři | Foto policie.cz

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.