čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

O víkendu došlo v Prostějově za jednu hodinu ke dvěma případům, kdy osobní auto srazilo cyklistu

V neděli řešili policisté na Prostějovsku hned dva případy, kdy se střetl cyklista s osobním autem. V jednom případě byl naměřen cyklistovi alkohol v dechu.

První případ se udál před jednou hodinou odpolední na kruháči ulic Krasická a V Polích v Prostějově. Zde srazil dvaaosmdesátiletý řidič se svým Fordem sedmadvacetiletého cyklistu. "Z dosud přesně nezjištěných příčin došlo k nárazu čelní části automobilu do pravého boku projíždějícího cyklisty. Cyklista po srážce upadl na komunikaci, čímž si způsobil lehké zranění na hlavě a nohou. Se zraněními byl převezen k ošetření do prostějovské nemocnice," řekl policejní mluvčí František Kořínek.

Hmotné škody byly v tomto případě vyčísleny na dvacet tisíc korun. Zatímco řidič před jízdou nepil, u cyklisty byla naměřena hodnota 0,18 promile v dechu, což cyklista odmítl. Poté se podrobil odbornému lékařskému vyšetření ke zjištění ovlivnění alkoholem. 

Další nehoda se stala asi o 45 minut později, na křižovatce ulic Brněnská a Wolkerova. "Čtyřiapadesátiletý řidič osobního automobilu značky Škoda do křižovatky z Brněnské ulice vjel v době, kdy po ulici Wolkerově od Poděbradova náměstí přijížděl osmašedesátiletý cyklista. Z dosud přesně nezjištěných příčin došlo k nárazu čelní části automobilu do pravého boku projíždějícího cyklisty. Cyklista po srážce upadl na komunikaci, čímž si způsobil blíže nespecifikované lehké zranění, se kterým byl převezen k ošetření do prostějovské nemocnice," řekl Kořínek.

Zde byla výše hmotné škody vyčíslena na 15 tisíc korun. Alkohol byl jak u řidiče tak cyklisty vyloučen dechovou zkouškou.

Čtěte více:

 

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.