pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Hlídka strážníků zabránila neštěstí, když zasáhla v případě, kdy se mladý muž chystal skočit pod vlak

V pondělí večer zavolala nešťastná babička na městskou policii. Její vnuk, kterého měla v péči, utekl z jejího bytu. Informace hovořily o tom, že se mladý muž chystá skokem pod vlak ukončit svůj život v Černovíře u místního mostu.

Na místo okamžitě vyrazila hlídka Městské policie Olomouc a Policie ČR. "Po příjezdu do inkriminované lokality jsme v kolejišti železniční tratě zaslechli křičící osobu, která utíkala od mostu po kolejích," řekl mluvčí městské policie Petr Čunderle.

České dráhy v oblasti mezitím zastavily provoz. Hlídka strážníků pronásledovala prchajícího muže, zároveň pomocí baterky signalizovala v protisměru jedoucímu vlaku, aby zastavil. "Po chvíli byla osoba společně dostižena hlídkami městské a státní policie kousek od již stojící vlakové soupravy a odvedena mimo kolejiště do bezpečného prostoru," informoval mluvčí.

„Obratem se veškeré informace o úspěšném zásahu dostaly k operačním střediskům městské policie, Policie ČR a železničnímu dopravci, aby mohl být provoz zpět obnoven,“ řekl dále Čunderle. Nešťastný muž se strážníkům a policistům svěřil, že chtěl na místě ukončit svůj život. Muž byl pod vlivem alkoholu, nadýchal 1,26 promile. „Po všech nezbytných úkonech zůstal případ v rukou Policie ČR k dalšímu řešení a všichni si na místě oddechli, že nebyl zmařen mladý lidský život,“ uzavřel Čunderle.

Ohodnoť článek

Autoři | Zdroj Tisková zpráva

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.