sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Olomoucký kraj ocení lidi, kteří mají srdce na dlani

Hledají se dobrosrdeční lidé, kteří aktivně pomáhají druhým. Hejtmanství Olomouckého kraje vyhlásilo anketu na udělení Cen Olomouckého kraje pro jedince s velkým srdcem. Nominace na ocenění lze zasílat až do 10. srpna.

Od roku 2005 ocenění Olomouckého kraje vyzdvihuje přínosy jednotlivců pro osoby se zdravotním postižením. Avšak letos rozhodlo krajské zastupitelstvo o rozšíření této ceny o další kategorie. "Od letošního roku se tak udělení stává Cenami Olomouckého kraje pro lidi se srdcem na dlani. Tímto způsobem chce Olomoucký kraj vyjádřit poděkování za přínos v oblasti práce pro další znevýhodněné osoby a ocenit i další subjekty, které se věnují sociální problematice," uvedl Ivo Slavotínek, náměstek hejtmana pro sociální oblast.

Ceny budou udělovány na základě nominací, které může veřejnost podávat, a to celkem v devíti kategoriích. Mezi oceněnými budou například poskytovatelé sociálních služeb, sociální pracovníci, pracovníci přímé péče, pedagogičtí pracovníci, poradci v oblasti rodiny či manželství, pracovníci veřejné správy, provozní zaměstnanci nebo filantropové.

Jako nová kategorie se v anketě objevuje i Cena Milana Langera, zakladatele Spolku Trend vozíčkářů Olomouc a projektu Bezbariérová Olomouc, bývalého předsedy Národní rady osob se zdravotním postižením Olomouckého kraje. V této kategorii budou oceněni jednotlivci, kteří se věnují nebo věnovali vyrovnávání příležitostí pro osoby se zdravotním postižením.

„Desátou kategorií je cena veřejnosti. Ta se uděluje na základě výsledku hlasování veřejnosti pro některého z nominovaných ve výše uvedených kategoriích. Hlasovat bude možné od 11. do 18. srpna,“ dodal náměstek Slavotínek.

Nominační formulář, pravidla a všechny ostatní informace jsou uvedeny na webu www.cenykraje.cz.

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto unsplash.com | Zdroj Olomoucký kraj

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.