sobota 20. dubna 2024 Marcela

Řidič narazil se svým autem čelně do stromu a těžce se zranil. Startovat musel záchranný vrtulník

Dnes před desátou hodinou ráno vyjížděli hasiči a záchranáři k dopravní nehodě na Šumpersku, při níž se těžce zranil řidič osobního auta, s kterým narazil do stromu u cesty.

Nehoda se stala mezi obcemi Kamenná a Veleboř. Čtyřiadvacetiletý muž zůstal po nehodě zaklíněn v autě, vyprostit ho museli až hasiči. "Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Rohle a Libiny. Hasiči po příjezdu zjistili, že havarovalo jedno osobní vozidlo a uvnitř zůstal zaklíněný řidič. Hasiči zajistili místo nehody, provedli protipožání opatření a zajistili únik provozních kapalin," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Poté muže vyprostili z vozu a asistovali záchranářům při transportu muže k vrtulníku, který přistál zhruba 250 metrů od nehody.

"Muž utrpěl velmi vážné poranění obou dolních končetin a otřes mozku. Lékař na místě provedl prvotní nutné úkony, zajištění dýchacích cest a napojení na umělou plicní ventilaci. Ve stabilizovaném stavu byl poté letecky přepraven na oddělení urgentního příjmu Fakultní nemocnice v Olomouci," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.