pátek 26. dubna 2024 Oto

Protidrogová policie zadržela výrobce a dealery pervitinu, ženu zatkli přímo při předávce na ulici

Minulý týden v úterý se do akce pustili kriminalisté TOXI teamu. Přímo na ulici Palackého ve Šternberku, při předávce drog, zadrželi sedmadvacetiletou ženu. Na ni a jejího přítele měli kriminalisté políčeno již několik měsíců.

Ženu zadrželi v době, kdy na ulici dealovala pervitin. Jejího třiatřicetiletého přítele zadržela policie při domovní prohlídce, kde se také potvrdila několikaměsíční vyšetřovací práce policistů. "Muž s kriminalisty spolupracoval a postupně jim vydal 10 gramů pervitinu, kompletní varnu sloužící k jeho výrobě a právě nelegálně přivezených 336 tablet léčiva Cirrus z Polské Glucholazy," řekla policejní mluvčí Marie Štrbáková.

Dvojice se i přiznala k tomu, že si celkem osmkrát půjčila osobní automobil, který v době od března do června tohoto roku použili k převozu léčiva Cirrus z Polska. Z dovezeného léčiva následně vyráběli ve Šternberku pervitin, který distribuovali ve Šternberku a okolí.

"Kriminalisté následující den zadrženou ženu a muže obvinili ze spáchání zvlášť závažného zločinu nedovolená výroba a jiné nakládání s omamnými a psychotropními látkami a s jedy a ze spáchání přečinu maření výkonu úředního rozhodnutí a vykázání, neboť oba dva mají soudem vysloven platný zákaz řízení všech motorových vozidel," řekla Štrbáková.

Muž i žena byli vzati do vazby, nyní jim hrozí trest odnětí svobody od dvou do deseti let.

Čtěte více:

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.