neděle 5. května 2024 Klaudie

Noční požár rodinného domu nepřežil jeden člověk

Ač se velké síly hasičů upínaly k likvidaci požáru na olomouckých Bělidlech, ve 2:15 ráno museli hasiči vyjíždět i k požáru rodinného domu v Litovli.

Během nočního požáru v olomouckých Bělidlech byl na tísňovou linku ohlášen i požár v Litovli na ulici Kollárova.

"Na místo vyjeli profesionální hasiči z Uničova a dobrovolní hasiči ze Třech Dvorů, Mohelnice a Loštic. Hasiči po příjezdu zjistili, že požárem je zachvácena kuchyň a koupelna, silný dým však zakouřil celý dům," řekla mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková.

Podle informací, které hasiči obdrželi, by se uvnitř měli nacházet nějaké osoby. V domě pak nalezli tři jeho obyvatele, z nichž dva byli zranění. Třetí osoba se nadýchala kouře z hoření a i přes snahu záchranářů už jí nebylo pomoci. "V domě se nacházely celkem tři osoby – mladší a starší žena, a také mladší muž, který se nadýchal kouře z hoření. U něj probíhaly pokusy o oživení, po padesáti minutách však lékař konstatoval smrt. Obě ženy se nadýchaly kouře, jedna z nich má i popálené dýchací cesty," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošek.

"Hasiči požár zlikvidovali několika proudy vody, plameny dostali pod kontrolu za hodinu po oznámení, likvidaci hlásil velitel zásahu v 4:45 hodin. V průběhu likvidačních prací hasiči odvětrali zakouřený dům a dohasili ohniska," uzavřela Hacsiková.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL - Facebook

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.