čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Hasiči zasahovali v Olomouckém kraji kvůli sněžení během tří hodin u osmi dopravních nehod

Řidiče v Olomouckém kraji potrápil první sníh. Hasiči zasahovali v pondělí 28. listopadu 2016 ráno během tří hodin u osmi dopravních nehod.

První dnešní nehoda byla oznámena na operační středisko HZS Olomouckého kraje v 5:43 hodin v obci Sedm Dvorů (Moravský Beroun). Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Šternberku a dobrovolní hasiči z Moravského Berouna. Hasiči po příjezdu zjistili, že osobní vozidlo sjelo do příkopy, nehoda se obešla bez zranění a úniku provozních kapalin.

Druhá nehoda byla oznámena na operační středisko hasičů v 6:16 hodin v obci Sudkov na Šumpersku. Tři osobní vozidla skončila po nehodě mimo komunikaci. Hasiči vozidla vyprostili, zraněn nebyl nikdo, ani neunikaly žádné provozní kapaliny.

Ve stejnou dobu (6:16 hodin) přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje hlášení o třetí nehodě na úrovni obce Líšnice. Na místo vyjeli profesionální hasiči ze Zábřehu a dobrovolní hasiči z Mohelnice, kteří po příjezdu zjistili, že při nehodě se střetl kamion s osobním vozidlem. Při střetu došlo k proražení nádrže u kamionu a úniku provozních kapalin. Hasiči nádrž zalepili a po vyšetření nehody pomohli odtahové službě naložit havarované vozidlo. Silnice byla na nějakou dobu uzavřena.

Čtvrtá nehoda byla oznámena na operační středisko hasičů v 7:05 hodin v Nové Vsi na Litovelsku. Havarovala tam dvě osobní vozidla, po nehodě zůstala převrácená na střeše mimo komunikaci. Hasiči obě vozidla postavili zpět na kola a vrátili se na základnu. Z vozidel nic neunikalo, ani nebyl nikdo zraněn.

Hlášení o páté nehodě přijalo operační středisko HZS Olomouckého kraje v 7:22 hodin v obci Loučka (Lipník nad Bečvou). Při této nehodě se střetla dvě osobní vozidla a byla zraněna jedna osoba, kterou si do péče převzala zdravotnická záchranná služba. Hasiči zajistili vozidla proti vzniku požáru a uklidili komunikaci.

Šestá nehoda byla oznámena na operační středisko hasičů v 7:30 hodin v obci Hlubočky na Olomoucku. Střetla se tu dvě osobní vozidla, nehoda se obešla bez zranění a úniku provozních kapalin.

Sedmou nehodu řešili hasiči od 8:30 hodin v obci Plumlov na Prostějovsku. Při nehodě havarovalo jedno osobní vozidlo, zraněna byla řidička, kterou hasiči ošetřili na místě a po příjezdu zdravotníků jim předali ženu do péče. Hasiči pomáhali řídit dopravu, havarované vozidlo zajistili proti vzniku požáru a po zaměření nehody uklidili komunikaci.

Osmá nehoda byla oznámena na operační středisko HZS Olomouckého kraje v 8:48 hodin v obci Dolní Újezd na Lipensku. Hasiči po příjezdu zjistili, že nehodu už šetří policie, pomohli proto naložit vozidla na odtahovou službu a vrátili se na základnu.

Čtěte více:

Tisková zpráva | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.