sobota 20. dubna 2024 Marcela

VIDEO: Olomoucký kraj sužuje silný vítr, hasiči řeší jeden případ za druhým

Spíš než na sníh by si dnes řidiči v Olomouckém kraji měli dát pozor na silný vítr, kvůli kterému na silnice padají větve i stromy. Hasiči v noci kvůli tomu vyjížděli dvanáctkrát, řekla ČTK mluvčí hasičů Vladimíra Hacsiková. Vítr stále neslábne a řidiči by proto měli být opatrní.

Silný vítr v noci zasáhl celé území Olomouckého kraje a jeho intenzita by měla začít slábnout až odpoledne. "Výstraha meteorologů vydaná na silný vítr se naplnila. Hasiči v Olomouckém kraji celou noc jezdili likvidovat popadané stromy a větve na komunikacích," uvedla Hacsiková.

Na Olomoucku měli hasiči kvůli větru čtyři výjezdy, na Prostějovsku tři, po dvou na Jesenicku a Šumpersku a jeden na Přerovsku. "Ve všech případech se jednalo o popadané stromy a větve na komunikacích, které hasiči vždy rozřezali a uklidili mimo silnice," uvedla Hacsiková.

Silnice v Olomouckém kraji jsou ráno většinou holé a mokré. Ve vyšších polohách Šumperska a Jesenicka vozovky místy pokrývá sněhová kaše či vrstva ujetého sněhu s posypem. V Olomouckém kraji jsou ráno dešťové přeháňky a ve vyšších polohách smíšené či sněhové.

Čtěte více:

Autoři | Foto HZSOL

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.