pondělí 29. dubna 2024 Robert

Záchranáři vyjížděli o silvestrovské noci k 250 případům, u Uničova se v autě zranilo pět lidí

Jedny z nejnáročnějších lze hodnotit oslavy Silvestra a následně příchodu Nového roku v Olomouckém kraji pro posádky zdravotníků a dispečery zdravotnického operačního střediska Zdravotnícké záchranné služby Olomouckého kraje. Zatímco v loňském roce za stejný čas řešila zdravotnická záchranná služba 145 výjezdů, aktuálně záchranáři vyjížděli k téměř 250 případům.

K jedné z nejvážnějších nehod o silvestrovské noci došlo mezi Uničovem a Želechovicemi. Vozidlo s pěti lidmi zůstalo po předchozí kolizi na střeše v příkopu poblíž potoka. V autě se zranilo celkem pět lidí.

Z celkového součtu výjezdů řešili zdravotníci přes čtyřicet vážných situací, v hlavní roli hrály úrazy končetin a poranění v oblasti hlavy. Ve čtyřech případech se lidé zranili při minupulaci se zábavní pyrotechnikou.

Už tradičně se stává, že silvestrovskou službu zdravotníkům v terénu ztěžuje chování ošetřovaných, vzhledem k jejich častému podnapilému stavu. "K výběrů pestrosti událostí i pro letošní rok evidujeme různá napadení, řezná poranění od sklenice a jiných předmětů, intoxikace, podchlazení po pádu do potoka, ale i pád z kola způsobený leknutím po úderu petardy či různé šarvátky končící zhmožděninami," řekl mluvčí záchranářů Zdeněk Hošák.

Čtěte více:

Autoři | Foto ZZSOK

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.