sobota 20. dubna 2024 Marcela

Na silnicích v Olomouckém kraji leží nový sníh, silnice jsou ale s opatrností sjízdné

Silnice v Olomouckém kraji pokryl v noci na dnešek nový sníh. Se sněhovou kaší nebo pokrývkou nového sněhu musejí počítat řidiči především na Šumpersku, rozbředlý sníh po chemickém ošetření však leží ve všech okresech kraje.

V nejvyšších polohách Šumperska napadlo až deset centimetrů sněhu, na mnoha místech kraje stále sněží. Všechny silnice jsou ale sjízdné, řekli dnes ráno ČTK dispečeři správy silnic. Počasí komplikuje situaci na tahu z Mohelnice na Studenou Loučku, kde stojí uvízlé kamiony.

Na Šumpersku jsou v terénu všichni silničáři, na hlavních tazích nyní leží sněhová kaše a a na cestách ošetřovaných inertním posypem je pokrývka nového sněhu. "Stále tady sněží, stále plužíme. Nahoře napadlo tak deset centimetrů," řekl dnes ČTK dispečer šumperské správy silnic.

Naopak v sousedním Jesenicku se předpověď meteorologů zatím nenaplnila. "Máme tady drobný poprašek do jednoho centimetru, fouká především na Vidlech, na Červenohorském sedle a Ramzové. Kolegové opakovaně jezdili do terénu celou noc, zatím je to ale v poklidu. Zatím tady nemáme ani velký sníh ani velký vítr, uvidíme," řekl ČTK dispečer jesenické správy silnic.

Silničáři jsou v terénu i v nižších částech kraje. Stále sněží na Olomoucku, kde se teplota pohybuje kolem nuly. "Na vozovkách leží břečka po chemickém ošetření a plužení. Dole napadly jeden a až dva centimetry, nahoře do pěti centimetrů. Silnice jsou sjízdné se zvýšenou opatrností," řekl dnes ČTK dispečer olomoucké správy silnic. Rozbředlý sníh leží i na cestách Prostějovska a Přerovska, kde správci cest avizují také sněžení a silný vítr.

Počasí komplikuje situaci v dopravě zatím pouze za Mohelnicí, kde hustě sněží a kamiony nemohou vyjet kopec na Studenou Loučku. Podle dopravních informací Ředitelství silnic a dálnic zde stojí dvě desítky kamionů, opačným směrem do Mohelnice je silnice s opatrností sjízdná, vyplývá z informací ŘSD. Zapadlý kamion komplikuje dopravu i u Písařova na Šumpersku.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.