pátek 10. května 2024 Blažena

Kraj chystá livestreamy z jednání zastupitelstva, první by mohl být vysílán už na konci února

Olomoucký kraj připravuje přímé přenosy z jednání krajského zastupitelstva. První vysílání je plánováno na konec února, kdy by se mohlo hlasovat o odvolání hejtmana Oty Košty.

Lidé budou moci hlasování či komentáře zastupitelů pravidelně sledovat například doma na monitorech svých počítačů. První on-line vysílání má být ze zastupitelstva svolaného na 27. února, řekla dnes mluvčí hejtmanství Kamila Navrátilová. Na únorovém zastupitelstvu by měl padnout návrh na odvolání hejtmana Košty. O jeho odchod usiluje hnutí ANO, které ho do funkce vyslalo, ale teď není spokojeno s jeho prací. Košta výtky odmítá a rezignovat na místo v čele kraje nehodlá.

Kraj nyní ze zasedání svého zastupitelstva, které se schází v sále olomouckého magistrátu, pořizuje pouze zvukový záznam. "Koncem února bude první on-line přenos z jednání krajského zastupitelstva. V prvním bodě jednání zastupitelé schválí nový jednací řád a poté bude ihned spuštěn on-line přenos celého zasedání," uvedla Navrátilová.

Odkaz na přímý přenos z jednání zastupitelstva bude uveden na internetových stránkách Olomouckého kraje. Přímé přenosy hejtmanství zaplatí ze svého rozpočtu. "Zatím nemáme konečnou kalkulaci, ale náklady na jeden přenos by neměly přesáhnout 10.000 korun," podotkla Navrátilová.

Přímé přenosy z krajského zastupitelstva budou zajištěny pomocí kamer instalovaných v sále magistrátu, kde zasedá i zastupitelstvo Olomouce. Hlasování městských zastupitelů můžou lidé on-line sledovat už bezmála dva roky. Přímé přenosy z jednání zastupitelstva už delší dobu nabízí například radnice v Jeseníku či Přerově.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.