sobota 20. dubna 2024 Marcela

Kraj zřídí facebookovou stránku Megafon – více než jen bezpečnost. Pomůže v prevenci kriminality

Olomoucký kraj zřídí novou stránku na sociální síti, která bude zaměřena na bezpečnost obyvatel. Facebooková stránka ponese název Megafon - více než jen bezpečnost, přístupná bude i z webu krajského úřadu.

Informace bude doprovázet poutavá grafika včetně animačních videospotů či komiksů. Chybět nebudou ani informace od policie a neziskových organizací, které se v oblasti prevence kriminality pohybují, informovala dnes mluvčí kraje Kamila Navrátilová. Projekt začne fungovat od podzimu, přijde na čtvrt milionu korun.

„Nová stránka bude centrálně a s pokrytím celého území regionu poskytovat úplné informace z oblasti bezpečnosti v kraji. Upozorní na aktuální nebezpečí a hrozby - například na zvýšené riziko krádeží v předvánočním období, odpovědné zazimování chaty proti vloupání a další důležitá oznámení," uvedl nový hejtman Olomouckého kraje Ladislav Okleštěk (ANO).

Projekt, který se zaměří na jednotlivá opatření v oblasti prevence kriminality, připravil Olomoucký kraj. Smyslem je podnítit zájem obyvatel regionu o tuto problematiku a zároveň zvýšit prestiž prevence kriminality. „Prevence kriminality je důležitou součástí života obyvatel Olomouckého kraje. Ve většině případů bývá na lidi cíleno prostřednictvím informačních letáků. Tuto formu přitom občané podle našich informací vnímají nejméně. Připravili jsme proto zcela novou platformu, která ke komunikaci s veřejností využívá moderní nástroje - konkrétně sociální síť facebook," doplnila mluvčí hejtmanství Kamila Navrátilová.

Přístup na facebookovou stránku bude umožněn také prostřednictvím QR kódu pro chytré mobily, který bude k dispozici na vchodech do policejních služeben na území Olomouckého kraje a na vyhotovených propagačních materiálech. Projekt Megafon - více než jen bezpečnost by měl začít fungovat nejpozději v listopadu tohoto roku, přijde na 254.000 korun. Dvě třetiny nákladů by mohla pokrýt dotace z programu prevence kriminality ministerstva vnitra, dodala mluvčí.

Čtěte více:

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.