středa 15. května 2024 Žofie

Čtvrteční bouře potrápily hasiče, v kraji vyjížděli k padesáti případům za dvě hodiny

Pět desítek událostí za necelé dvě hodiny zaznamenali hasiči v souvislosti s bouřkami, které dnes vpodvečer zasáhly Olomoucký kraj. Doprovázel je silný vítr. Hasiči vyráželi především k popadaným stromům či drátům elektrického vedení. Ve dvou případech zranily spadlé stromy či větve projíždějící motocyklisty, řekl mluvčí hasičů Zdeněk Hošák.

Bouřky zaměstnaly hasiče zhruba od 16:00 do 17:45. „Přecházející bouřky doprovází silný vítr, následkem toho popadalo několika desítek stromů na komunikace či dráty elektrického vedení, a to převážně v okresech Olomouc a Šumperk, několik výjezdů řešili také hasiči na Prostějovsku a Přerovsku," uvedl mluvčí hasičů. "Bohužel události se neobešly bez zranění osob, tísňová linka hasičů Olomouckého kraje zaznamenala ve dvou případech událost spojenou s pády stromů či větví na motocyklisty," doplnil Hošák.

Hasiči vyjeli také ve čtyřech případech k utrženým plechům či částí střech. „Profesionální jednotka v Olomouci řešila utržené plechy na jedné z hal poblíž zimního stadionu, střechu o rozměrech zhruba pět krát dvanáct metrů strhnul vítr poblíž azylového domu v Prostějově, třetí případ uvolněných plechů řešily jednotky v Mohelnici. K poslední rovněž utržené střeše aktuálně míří jednotky do Líšnice na Šumpersku," uvedl Hošák.

Hasiči také odstraňovali plastové oplocení u Lipníku nad Bečvou na rychlostní komunikaci D35 a v několika případech zasahovali u stržených drátů elektrického vedení.

Autoři | Foto Jarmila Kráčmarová

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.