neděle 5. května 2024 Klaudie

Do některých, větrem poničených lesů se oficiálně nesmí, Olomoucký kraj to zakázal

Je to oficiální – po sérii bouřek, které se prohnaly Olomouckým krajem, nařídlo vedení kraje zákaz vstupu do některých lesů. Zákaz platí až do jeho odvolání.

„Zákaz vstupu do lesa, pokud v něm probíhá těžba, je dán zákonem. Krajský úřad tak svým rozhodnutím tento zákon naplňuje. Lidé se o zákazu dozví ještě před vstupem do lesa z informačních tabulí, které budou dány na viditelná místa. Informace budou také na stránkách obcí," uvedla mluvčí Olomouckého kraje Kamila Navrátilová.

Lidem, kteří se do lesa vydají i přes zákaz, hrozí až pětitisícová pokuta. Tu má možnost udělat na místě lesní stráž, nebo přivolá policii, která s člověkem věc dořeší. 

Silný vítr minulý týden poškodil v lesích v jižní části Olomouckého kraje a severně od Brna zhruba 60.000 metrů krychlových dřeva. V lesích není po bouřkách kvůli vyvráceným či polámaným stromům bezpečno. Poškozeny jsou po bouřkách lesy v okolí Šternberka u Olomouce, Mohelnice na Šumpersku a Olomouce, kde silný vítr poničil zhruba 50.000 metrů krychlových dřeva.

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.