sobota 20. dubna 2024 Marcela

Hotely v Olomouckém kraji hlásí na konec roku téměř stoprocentní obsazenost

Velký zájem mají letos lidé o vánoční s silvestrovské pobyty v Jeseníkách či Olomouci. Provozovatelé hotelů a penzionů shodně tvrdí, že nabídka volných pokojů na poslední dny roku se kvůli značné poptávce rychle tenčí. Některá ubytovací zařízení mají už konec roku obsazený.

„V závěru roku bude naše návštěvnost opravdu dobrá. Máme úplně plno jak na horském hotelu Figura, tak i v turistické chatě Švýcárna, kde je sice ještě jeden pokoj volný, ale i ten se během týdne doobjedná," řekla recepční horského hotelu Figura, který funguje na Ovčárně pod horou Praděd. Většinu hostů hotelu Figura i nedaleké chaty Švýcárna tvoří v závěru roku Češi a pouze několik klientů pochází z Polska či Slovenska.

Jen pár volných míst má penzion Kaste v Petříkově. „Vánoce i Silvestra máme celkem obsazené. Většinou přijedou hosté z Česka. Poláci u nás obsadí jeden nebo dva pokoje," řekl provozovatel František Kaštyl.

Poslední volné pokoje má na závěr prosince také Hotel Červenohorské sedlo na pomezí Šumperska a Jesenicka. „Od 26. prosince až do 2. ledna máme takřka plno," řekla recepční hotelu. Hotely a penziony v Olomouci mají podle portálu Booking.com v závěru roku ještě volná místa. Řada hotelů má ale k dispozici poslední volné pokoje.

Provozovatelé ubytovacích zařízení na závěr roku kvůli vyšší poptávce zpravidla zvýšili ceny a někteří zavedli i příplatky. Například v horském hotelu Figura dospělý host od 29. prosince do 1. ledna za jeden den pobytu zaplatí navíc podle typu pokoje 100 až 200 korun. Vyšší ceny jsou na sklonku roku i v řadě dalších jesenických penzionů a hotelů

V Olomouci ceny ubytování na Silvestra začínají na necelých 800 korunách, které turisté zaplatí za přespání v ubytovně v centru města. V Clarion Congress Hotelu u hlavního vlakového nádraží pak dvoulůžkový pokoj na Silvestra stojí 3800 korun, přičemž v této kategorii má hotel volných posledních pět pokojů.

Do Olomouce každoročně v závěru roku podle statistik informačního centra radnice přijedou tisíce turistů z ČR, Německa, Slovenska, Rakouska či Španělska. Lákají je místní pamětihodnosti a vánoční atmosféra včetně adventních trhů, které proslavily Olomouc i za hranicemi Česka.

Autoři | Foto pixabay.com

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.