sobota 20. dubna 2024 Marcela

Výtěžek z Běhu naděje přivezl starosta Vidnavy na Onkologickou kliniku

Předčasný vánoční dárek přivezli dnes do Fakultní nemocnice Olomouc starosta a místostarosta Vidnavy na Jesenicku Rostislav Kačora a Kamil Haderka.

Přednostovi Onkologické kliniky prof. MUDr. Bohuslavu Melicharovi, Ph.D. předali symbolické šeky v celkové hodnotě 64 200 korun. Tuto krásnou sumu se podařilo získat v minulém a letošním roce při charitativním Běhu naděje.

Běh naděje, který pořádá KH fitness centrum Vidnava za podpory města a díky pomoci řady dobrovolníků, se letos v říjnu konal již počtvrté. Nesoutěžní akce zaměřené na boj proti rakovině se mohou účastnit děti, ženy a muži všech věkových kategorií. Trať je dlouhá zhruba dva a půl kilometru a účastníci ji mohou zdolat chůzí, během, joggingem, na kolečkových bruslích, na kole, na invalidním vozíku, s kočárkem i se psem. Pro zdatnější běžce bývá připravená zhruba sedmikilometrová trasa.

PSALI JSME: Běh naděje proběhne už příští sobotu. Výtěžek půjde na podporu Onkologické kliniky

„Běh naděje se velmi dobře ujal. Zájem byl i letos velký. Mám radost, že v našem městě lidé chtějí přispívat na dobrou věc. Snad vám tento dar alespoň trochu pomůže a v adventním čase udělá vám, respektive pacientům radost,“ uvedl při předávání symbolických šeků starosta Vidnavy Rostislav Kačora. „Mnohokrát za dar děkujeme. Je to pro nás obrovské povzbuzení,“ reagoval přednosta Onkologické kliniky FN Olomouc Bohuslav Melichar. Finanční prostředky klinika využije ke zlepšení péče o pacienty.

Charitativní běh, jehož se každoročně účastní zhruba šest set běžců, se podle místostarosty a majitele pořadatelského fitness centra Kamila Haderky uskuteční i v příštím roce. „Lidé se už teď ptají, jestli běh bude i příští rok. Určitě bude. Uvažujeme jen nad úpravou termínu, protože polovina října je trochu pozdě. Připravíme i něco navíc, aby byl program zase bohatší a lákavější,“ doplnil místostarosta.  

Tisková zpráva

Štítky Běh naděje, výtěžek, starosta, Vidnava, nemocnice, FNOL

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.