sobota 20. dubna 2024 Marcela

Nominovat osobnosti na Ceny Olomouckého kraje můžete už jen do konce ledna

Do konce tohoto měsíce mohou lidé nominovat osobnosti na Ceny Olomouckého kraje za přínos v oblasti kultury. Vítěze jednotlivých kategorií vyhlásí krajské zastupitelstvo, o ceně veřejnosti rozhodnou lidé prostřednictvím internetového hlasování, které se uskuteční v průběhu března.

Kultura ovlivňuje i lidi, kteří se o ni nijak nezajímají. Olomoucký kraj chce udílením cen rozsvítit světlo, aby bylo na kulturní oblast lépe vidět, a hlavně, abychom mohli poděkovat těm, kteří se o její rozvoj starají,“ řekl hejtman Ladislav Okleštěk.

Lidé mohou navrhovat svoje kandidáty v kategorii hudba, výtvarné umění, divadlo, film, rozhlas, televize a literatura. Zvlášť se bude vyhlašovat cena za celoživotní přínos, výjimečný počin v oblasti tradiční lidové kultury, ochrany a popularizace kulturních hodnot a cena veřejnosti.

Nominace přijímá úřad na adrese Olomoucký kraj, odbor sportu, kultury a památkové péče, Jeremenkova 40a, Olomouc. Mailem je možné návrhy zaslat na posta@olkraj.cz , využít mohou zájemci také datovou schránku nebo přijít osobně na krajskou podatelnu.

Podmínky udělování cen najdou zájemci na webových stránkách kraje zde.

Tisková zpráva | Foto ol-kraj.cz

Štítky kultura, ceny, nominace, divadlo, rozhlas, film, hudba, televize, literatura

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.