čtvrtek 25. dubna 2024 Marek

Nemocní plní ordinace v Olomouckém kraji. Přibývá pacientů s akutními respiračními chorobami

Ordinace v Olomouckém kraji se nadále plní pacienty s akutními respiračními chorobami. Za uplynulý týden se zvýšila nemocnost ze 1497 na 1667 případů na sto tisíc obyvatel.

Hygienici již zaznamenali také čtyři případy chřipkového onemocnění s klinicky závažným průběhem, před týdnem to byl pouze jeden případ. Nejvíce nemocných je stále mezi nejmenšími dětmi, tam už byla překročena pětitisícová hranice na sto tisíc obyvatel. Vyplývá to z dnešních informací olomoucké krajské hygienické stanice. V porovnání s celou republikou je nemocnost v kraji nepatrně nižší, podle dnešních statik olomouckých hygieniků je nemocných v celostátním průměru 1715 na sto tisíc obyvatel.

Mezi kraji jsme na poměrně dobré úrovni, jsme pod celorepublikovým průměrem. Předpokládáme, že počet onemocnění bude i nadále stoupat, pokles lze očekávat během jarních prázdnin," řekla ředitelka protiepidemického odboru olomoucké krajské hygienické stanice Růžena Haliřová.

PSALI JSME: Zatočte s bacily a vyzkoušejte účinné přírodní antibiotikum našich předků. Vyrobit si ho můžete doma

Nejvíce nemocných je podle statistik na Olomoucku, tam už číslo překročilo dvoutisícovou hranici. Počet nemocných je zde aktuálně 2101 na sto tisíc obyvatel, což je o 386 více než před týdnem. Vysokou nemocnost hlásí také Prostějovsko a to 1891 případů na 100.000 obyvatel, tam se však počet nemocných snížil, minulý týden jich bylo 2106 na sto tisíc obyvatel.

Nejméně nemocných je na Šumpersku, a to 1090 na sto tisíc obyvatel, počet lidí s akutními respiračními chorobami tam však stoupá. Na Přerovsku je číslo zhruba srovnatelné s uplynulým týdnem, tamní lékaři nyní hlásí 1274 nemocných na sto tisíc obyvatel. Nejvíce míří do ordinací rodiče s nejmenšími dětmi do pěti let, číslo se již vyšplhalo na 5306 nemocných na sto tisíc obyvatel, což je o 871 více než před týdnem. Vysoká nemocnost je i u starších dětí, vyplývá ze statistik.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky nemoc, pacienti, zdraví, statistika, nemocnost, lékaři

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.