čtvrtek 28. března 2024 Soňa

Muzikantská stezka bude dokončena, Editin pramen čeká obnova

Turisté i běžní občané se dočkají komfortnějšího přístupu do lázní. Již v dubnu by se mohly rozběhnout stavební práce na dokončení úprav horního úseku Muzikantské stezky. Spodní část byla již realizována v minulosti.

„Součástí investice je úprava zbývající části stávající Muzikantské stezky v horní části o délce cca 330 metrů. Jedná se o terénní úpravy v dotčeném území, vyrovnání stezky a terénní úpravy krajnic dotčených realizací. Součástí prací je také umístění odpočívadla z dřevěných lavic a  informační tabule na realizovaném úseku,“ uvedl vedoucí oddělení investic Jiří Uher. Dokončení se předpokládá do tří měsíců od předání staveniště.

Lidé, kteří se vydají pěšky z města do lázní, jistě ocení i plánovanou obnovu Editina pramene, který se nachází poblíž Muzikantské stezky na konci třešňové aleje. „Práce by mohly začít již v březnu, bude však záležet na klimatických podmínkách. Obnova pramene má být dokončena zhruba v polovině června,“ řekl Jan Mrosek, vedoucí oddělení cestovního ruchu. Obě aktivity jsou součástí projektu pod názvem Za dědictvím V. Priessnitze, který prohlubuje spolupráci s Vysokou školou v Nyse. „Mezi projektovými aktivitami budou také společné workshopy studentů architektury s místními studenty středních škol. Polští studenti také navrhnou řešení dalšího rozvoje prostoru v okolí Editina pramene,“ doplnil Jan Mrosek.

Na zmiňovaný projekt v hodnotě 1,1 milionu korun získal Jeseník dotaci 30 tisíc euro z Fondu mikroprojektů Euroregionu Praděd. Zbytek peněz uhradí město ze svého rozpočtu.

Foto jesenik.org, Tomáš Neuwirth | Zdroj jesenik.org

Štítky výlet, Jeseníky, příroda, inovace, Jeseník

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.