pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Celníci zadrželi dva řidiče, kteří převáželi léky pro výrobu drog

Dvě dodávky léků určených pro výrobu drog zachytili celníci na Jesenicku na hranicích s Polskem. V prvním případě odhalili třicetiletého muže, kterého policisté sledovali již několik měsíců. Kromě převážených tablet u něj pak kriminalisté zajistili i kompletní varnu pro výrobu pervitinu. Druhou zásilku objevili celníci u osmadvacetiletého cizince, který 770 tablet převážel za úplatu muži z České Vsi, informovala jesenická policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Oba případy jsou z minulého týdne. Nejprve celníci na hraničním přechodu zastavili vůz Škoda Felicia s třicetiletým řidičem. „Při prohlídce vozidla celníci zjistili, že muž převáží léky obsahující pseudoefedrin. Ve vozidle měl uloženo celkem 120 ks tablet léku Acatar. V hledáčku kriminalistů byl již několik měsíců. V průběhu roku 2018 vyráběl drogu pervitin několikrát, v okolí Javorníku," uvedla mluvčí. Léky potřebné k výrobě drogy si muž podle policistů vždy obstarával v Polsku.

O dva dny později celníci zastavili dalšího řidiče převážejícího léky obsahující pseudoefedrin. Šlo o cizince, který převážel 770 tablet léku Sudofed. „Léky vezl dvaatřicetiletému muži do České Vsi, který ho o to požádal. Za nákup a dovoz léků mu slíbil odměnu," doplnila policejní mluvčí. Cizince i jeho komplice na české straně policisté obvinili

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky ČR, kriminalita, drogy, Jesenicko

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.