sobota 20. dubna 2024 Marcela

Zloděj okradl spícího seniora na lavičce, vloupal se do denního stacionáře a ze sklepa ukradl kolo

Ze spáchání trestných činů krádež a porušování domovní svobody jsou podezřelí dva muži ve věku devatenáct a dvaatřicet let.

Starší muž má podle kriminalistů na svědomí více prohřešků. Začátkem letošního května se spolu s další osobou dostal lstí do společných prostor paneláku v ulici Tyršova v Jeseníku. Zazvonil na jeden ze zvonků a byl vpuštěn dovnitř. Muži toho využili a šli do sklepa, odkud ukradli z neuzamčené sklepní kóje horské jízdní kolo značky Kellys v hodnotě tři tisíce korun. Kolo měli v úmyslu prodat. Byli však zpozorováni obyvateli sousedního paneláku a ti okamžitě zavolali policii.

Dále měl tento muž v polovině května poškodit vstupní dveře do objektu denního stacionáře v Jeseníku. Poté se pohyboval po budově s úmyslem něco ukrást. Všiml si však, že je objekt elektronicky zajištěn, a tak ze zdi vytrhnul a poté ukradl klávesnici elektronického zabezpečení. Nakonec odešel a nic neukradl.

23. května pak dvaatřicetiletý muž spolu s devatenáctiletým mladíkem využil momentu, kdy v ulici Sadová v Jeseníku usnul senior na lavičce. Z kapsy bundy mu ukradli balení tabáku a mobil.

Ještě v ten samý den společně vniknuli na oplocenou zahradu rodinného domu v ulici Bezručova a odsud ukradli skleněnou dózu na sýry. Pak vylezli na dřevěné palety umístěné pod balkonem bytu na stené ulici s úmyslem se do bytu vloupat. Z místa však byli vyrušeni a utekli. 

„Starší z mužů se měl podle kriminalistů následující den vpodvečer na místo opět vrátit a odcizit svačinovou krabičku, zahradnické nůžky, pracovní rukavice a zavařeniny,“ řekla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky vloupání, krádež, policie, zloděj, Jeseník, sklep, recidivista

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.