pátek 29. března 2024 Taťána

Jedná se o PR článek. Více info k PR článkům můžete najít ZDE.

FOTO/VIDEO: Výlety s Holbou k pramenům Jeseníků jsou zpět. V sobotu se jde na Vřesovou studánku

PR článek

Pivovar Holba chystá pro milovníky přírody a výletů už pátý ročník seriálu s názvem Z pramenů Jeseníků. Cílem prvního z letošních výletů bude Vřesová studánka. Vychází se v sobotu 20. července a připojit se můžete i vy.

Výletů s Holbou se před rokem účastnil i herec Miroslav Krobot, který vyrůstal v Zábřehu, takže mu severní část Moravy není cizí. Z těchto výletů vzniklo šest krátkých videí, ve kterých se od charismatického průvodce dozvíte spoustu zajímavých informací o jesenických horách. Podívejte se na jeho pochod na Vřesovou studánku.

Letos se série výletů bude opakovat. Už v sobotu 20. července se výletníci vypraví na Vřesovou studánku, která leží 3,5 kilometru od Červenohorského sedla. Na cestu dostane každý registrovaný účastník pochodu skvělou Holbu, občerstvení a dárek jako odměnu za pochod zdarma. V cíli čeká účastníky nezapomenutelný výhledem do údolí Hučivé Desné, na skaliska hory Vozka nebo na vrchol Keprníku.

Start od osmi do deseti hodin u Červenohorského sedla

„Startujeme v osm hodin u Červenohorského sedla, registrace probíhá do deseti hodin. Všechny účastníky čeká posilnění na cestu a také turistický pas s mapou a tipy na všechny naše vycházky. V cíli u samotné studánky si do pasu můžete otisknout razítko pochodu. Po návratu jsme připravili osvěžující program pro všechny účastníky," lákají organizátoři akce.

Šestidílný seriál Z pramenů Jeseniků mapuje prameny jeseníků, jejichž voda je základem piva z Pivovaru Holba. Všechny díly najdete zde.

„Začátek tohoto výletu jsme naplánovali z Červenohorského sedla a první zajímavostí, u níž se doporučujeme zastavit, je Památník obětem hor. Na jeho zbudování se mimo jiné podílela i Holba. Dále cesta povede k vyhlídce na Praděd a kolem turistického přístřešku až k Vřesové studánce," popisují organizátoři průběh pochodu po červené trase, která je dlouhá něco málo přes sedm kilometrů a nabízí převýšení 290 metrů. Vřesová studánka se nachází 1281 metrů nad mořem a trasa je hodnocena jako středně náročná.

Pochody k pramenům Jeseníků s Holbou budou letos ještě další dva. 10. srpna je na programu výstup z Ramzové na Keprník a 14. září krátký výlet na Rejvíz, který je nenáročný a hodí se i pro děti nebo pro babičky a dědy.

Foto Pivovar Holba

Štítky výlet, Holba, Z pramenů Jeseníků, Jeseníky

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.