sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Jeseník zvažuje prodej pozemku v centru, aby podpořil stavbu bytů

Prodej rozlehlé stavební parcely v centru Jeseníku zvažuje tamní radnice, aby tímto způsobem podpořila zatím slabou bytovou výstavbu ve městě. Na pozemku by v případě jeho prodeje developerské společnosti mohl být postaven bytový dům. Sdělil to vedoucí oddělení investic radnice Jiří Uher. Případný prodej pozemku bude muset schválit zastupitelstvo. Výstavba bytů na Jesenicku zaostává podle statistik za ostatními okresy v kraji.

„Zvažujeme možnost zveřejnění záměru prodat pozemek na Dukelské ulici nad budovou městské policie. Nyní se konzultují bližší podmínky," uvedl Uher. Pozemek má rozlohu 3000 metrů čtverečních a je vybaven inženýrskými sítěmi. Má také podle radnice vhodnou polohu, v jeho okolí je veškerá občanská vybavenost.

„Byli jsme na zkušené v Pacově, kde se toto městečko na Vysočině rozhodlo řešit bytovou výstavbu formou spolupráce s developerem. Tato cesta se nám jeví jako přínosná. Jsme ale úplně na začátku, zvažujeme různé varianty řešení tak, aby byly výhodné pro všechny strany," doplnil místostarosta Tomáš Vlazlo (Jeseník srdcem).

V Jeseníku je nyní v různé fázi rozpracováno několik projektů bytové výstavby. Například v lokalitě Luční II bude už brzy k dispozici 14 parcel pro rodinné domy. S těmi se počítá také v Raisově ulici, kde jsou pozemky určeny pro zástavbu bytovými i rodinnými domy. Nejdál je projekt Bydlení Na Pile, který čítá 21 rodinných domů. Do této části města směrem na Rejvíz se bude zanedlouho stěhovat první rodina.

Bytová výstavba v horském okrese Jeseník dlouhodobě výrazně zaostává za ostatními částmi Olomouckého kraje. V prvním pololetí tam byla podle údajů Českého statistického úřadu zahájena stavba 41 bytů, zatímco v celém Olomouckém kraji jich bylo 1214. Nejvíce zahájených bytů statistici od ledna do června evidují na Olomoucku, a to 683.

Autoři | Foto jesenik.org

Štítky reality, správa, byty, Jeseník

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.