pátek 19. dubna 2024 Rostislav

Těžké zranění včera utrpěl muž na koloběžce a turistka v Jeseníkách. Transportoval je vrtulník

Vrtulník včera odpoledne letěl v Jeseníkách pro dva těžce zraněné, a to turistku u Ramzové a koloběžkáře u Dlouhých, informoval mluvčí Horské služby ČR Radek Zeman.

Starší žena si poranila nohu, v kamenitém terénu nad Ramzovou zřejmě špatně došlápla. „Na místě jsme zjistili, že by mohlo jít o zlomeninu v oblasti kotníku," uvedl Jaroslav Komárek, člen Horské služby Jeseníky, který na místě zasahoval.

Záchranáři ženu ošetřili a připravili na transport vrtulníkem. „Přilétl k nám a spustil pomocí palubního jeřábu lékaře přímo ke zraněné. Poté jsme jí upoutali do sedacího úvazu, posádka jí v podvěsu převezla na Ramzovou, kde vrtulník dosedl. Po naložení pacientky jí pak letečtí záchranáři transportovali do nemocnice," uvedl Komárek.

Asi třicetiletý muž na koloběžce spadl při sjezdu z Dlouhých strání. „Přestože měl přilbu, dopadl tak nešťastně, že si přivodil vážný úraz hlavy. I zde jsme požádali o pomoc vrtulník a po ošetření mladého sportovce jej převezli k dolní přečerpávací nádrži. Zde vrtulník přistál a pacienta si převzala do péče jeho posádka," uvedl Komárek.

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, neštěstí, turistika, rekreace, zranění, Jeseníky

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.