pondělí 29. dubna 2024 Robert

Velká pátrací akce ve Zlatých horách po šestileté holčičce má smutný konec

V uplynulých nočních hodinách proběhla ve Zlatých horách velká pátrací akce policistů a hasičů po šestileté dívence, pomocnou ruku podali i mnozí z tamních obyvatel. V ranních hodinách však akci ukončili, když holčičku našli bez známek života.

Celý zásah byl pod koordinací složek Policie ČR, profesionální i dobrovolné jednotky rozdělené do pátracích skupin pak několik hodin v terénu plnily dílčí úkoly.  Do záchranné pátrací akce se zapojila i velká skupina místních dobrovolníků, svou roli zde sehrála, a i výměna informací díky moderním novým médiím na sociální síti. Jednotky hasičů v rámci určených sektorů prováděly důkladnou vizuální kontrolu terénu. Pro podporu komunikační a datové sítě na místo dorazil z Olomouce i speciální spojový automobil. Ihned v prvotní fází k místu také vyrazila speciální lezecká skupina z Olomouce. V návazných požadavcích pak kynologové z krajů Zlínského, Moravskoslezského a Jihomoravského,“ uvádí tiskový mluvčí hasičů Zdeněk Hošák. 

Bohužel má všechno snažení smutný konec. Pohřešovanou dívku ráno hasiči s policisty našli bez známek života. 

„Veškeré další okolnosti a informace k této tragické události sděluje pouze Policie ČR. Poděkování za nejen fyzicky náročný zásah patří do řad dobrovolných jednotek hasičů, kolegů profesionálů a také především všem ostatním složkám a zapojené široké veřejnosti a místních občanů Zlatých Hor. Na místo neštěstí byl také vyslán psycholog HZS Olomouckého kraje,“ ukončuje tragický případ Hošák. 

Hodnocení článku je 36 %. Ohodnoť článek i Ty!

Štítky pátrání, dívka, dítě, hledání, pohřešovaná

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Cens Dubova

Jako matku mě zajímá jestli měla smrt toho neboheho dĕvčátka cizí zavinéní. Je to strasná tragédie pro rodinu,a škoda života malého dĕvčátka.

čtvrtek, 27. února 2020, 08:27

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.