středa 8. května 2024 Statní svátek

Senior v Jeseníku boural na kruhovém objezdu. Neměl platný řidičák ani technickou

Ve středu 11. března došlo na kruhovém objezdu v Jeseníku k nehodě osobního auta značky Peugeot. Devětasedmdesátiletý řidič nezvládl řízení, zavadil pravými koly o obrubník a najel na dělící ostrůvek, na kterém porazil dopravní značku.

Řidič si nehodou zadělal hned na několik problémů. Požití alkoholu sice na místě vyloučila provedená dechová zkouška, byla ale jediná věc, kterou řidič podle zákona dodržel. Při ohledání vozidla policisté zjistili, že nemá platnou technickou kontrolu. „Devětasedmdesátiletý řidič policistům předložil neplatný řidičský průkaz, nebyl schopen předložit platný posudek o zdravotní způsobilosti k řízení motorového vozidla a ani platný doklad o sjednaném pojištění odpovědnosti z provozu vozidla,“ přibližuje nehodu policejní mluvčí Tereza Neubauerová. Způsobená škoda byla předběžně vyčíslena na 15.000 Kč.

„Připomínáme, že první povinnou lékařskou prohlídku musí podle zákona absolvovat každý řidič - senior ve svých 65 letech, další v 68 letech a poté každé dva roky. Platné lékařské potvrzení o zdravotní způsobilosti k řízení motorového vozidla pak řidič – senior musí mít při sobě spolu s platným řidičským průkazem,“ upozorňuje Neubauerová

Hodnocení článku je 100 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto PČR

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Radim Kocián

Lepší je být mladý, zdravý a bohatý než nemocný, starý a nepozorný!!

úterý, 14. dubna 2020, 12:36

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.