pondělí 29. dubna 2024 Robert

Žena doma opakovaně týrala psy za účelem zisku. Hrozí jí pět let vězení

Jeseničtí kriminalisté ukončili vyšetřování případu týrání zvířat a neoprávněného podnikání. Obviněna byla 68letá žena, která pravidelně odchovávala ve svém domě psy plemena Jorkšírský teriér a jejich křížence, a to navíc bez řádné péče.

„Kvůli snížení nákladů na chov psů a maximalizaci zisku držela a rozmnožovala psy ve zcela nevyhovujících životních a hygienických podmínkách, bez řádné péče a veterinárního ošetření. Štěňata i dospělé psy pak prodávala přes internet,“ uvedla mluvčí jesenických policistů Tereza Neubauerová.

Už na podzim provedli policisté domovní prohlídku a zajistili téměř 40 psů ve zbídačeném stavu. „Všem zvířatům bylo zajištěno veterinární ošetření a byli předáni do spolku, zabývajícího se ochrannou týraných zvířat, který zajistil, že psi byli předáni do dobrých rukou nových majitelů,“ vysvětlila Neubauerová.

Obviněná žena byla už minulosti za stejné jednání opakovaně potrestána správním orgánem. Nyní ji ale v případě uznání viny hrozí trest odnětí svobody až na pět let.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto Pixabay.com

Štítky policie, týrání, psi

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.