sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Matka nechala svou dceru bezostyšně kopat do voliéry. Uletělo čtrnáct exotických ptáků

Policistům se podařilo objasnit případ poškození voliéry, ke kterému mělo dojít 27. května v podvečer. Díky kamerovému záznamu zjistili, že za poškozením stojí dívka, která si hrála okolo. Nechovala se vůbec ohleduplně a z voliéry na jesenickém náměstí Svobody tím pádem uletělo vzniklým otvorem hned čtrnáct exotických ptáků. Polovinu se podařilo zaměstnancům Střediska volného času Duha odchytit zpět.

„Díky městskému kamerovému záznamu a dobré místní znalosti policistů se podařilo ustanovit osoby, které se v inkriminovanou dobu pohybovaly okolo voliéry. Ze záznamu je patrné, že plechy ve spodní části voliéry poškodila dívka, která si okolo voliéry hrála. Když podlezla řetízkový ohradník, kopala do spodního plechu tak dlouho, až se zde vytvořil otvor. Smutné na celém případu je to, že po celou dobu byla tomuto protiprávnímu jednání přítomna její matka, která vůbec nezasáhla,“ říká Tereza Neubauerová, mluvčí jesenických policistů.

Právě rodiče jsou ti, kteří nesou odpovědnost za své nezletilé ratolesti. V případě, že způsobí nějakou škodu, musí ji nahradit. Policisté s ohledem na věk „pachatelky“ případ postoupí k dalšímu opatření na OSPOD (oddělení sociálně právní ochrany dětí) Jeseník.

Hodnocení článku je 96 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Facebook Město Jeseník

Štítky jeseník, policie, voliéra, ptáci, exotika, poškození

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Děti, zvláště dcery, jsou vedeny rodiči k tomu, že si mohou dovolit ničit vše, co se jim nelíbí. - To už je taková ,,demokratická výchova". I do partnerství a manželství.

pátek, 26. června 2020, 20:05

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.