pondělí 29. dubna 2024 Robert

Policie zahájila trestní stíhání zástupce Faunaparku, ve kterém puma zranila tříleté dítě

Po dvou letech se otevřel případ poranění tříleté dívky pumou. Šelma ve špatně zabezpečeném výběhu zranila dítě na hlavě a hrudi, se kterými byla převezena do nemocnice. Ve věci bylo nyní zahájeno trestní stíhání jedné právnické a tří fyzických osob, kterým hrozí až dvouleté vězení.

Nehoda se stala v říjnu 2018. Provozovatelé Faunaparku v Horní Lipové na Jesenicku neměli dostatečně technicky zabezpečený pavilon šelem. „V prostoru volně přístupném návštěvníkům měla část pletiva výběhu pumy natolik velká oka, že puma mohla prostrčit tlapy ven. Současně bylo pletivo kryto pouze prosklenými neuzamykatelnými dveřmi,” řekla policejní mluvčí Tereza Neubauerová.

Tříletá dívka, pohybující se okolo špatně zabezpečeného výběhu zde byla zraněna začátkem října. “Puma prostrčila tlapu ven a dívenku zranila na hlavě a hrudníku, popsala mluvčí. Dalšímu neštěstí zabránili na místě přítomní rodiče.

Dotyčné osoby jsou nyní stíhány za přečin těžkého ublížení na zdraví z nedbalosti, za který jim hrozí až dvouleté vězení a zákaz činnosti.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky FaunaPark, Jeseníky, zranění, puma, šelma

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.