neděle 28. dubna 2024 Vlastislav

FOTO: Na Jesenicku se bouralo. Zranil se starší řidič, havarovala také cisterna

Ve středu 5. srpna se na Jesenicku přihodily tři bouračky. Největší škoda byla stanovena asi na 70 tisíc korun. Cisterna v příkopu omezovala provoz na silnici.

Jako první nezvládl jízdu řidič s Peugeotem v obci Lipová-lázně po půl osmé ráno. Skončil v příkopu koly vzhůru. „Během jízdy na Ostružnou v ostré zatáčce nepřizpůsobil rychlost jízdy zejména na mokrém povrchu. S vozem dostal smyk a najel vlevo do silničního příkopu,“ uvedla policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová. Havárie se obešla bez zranění a škoda byla vyčíslena předběžně na 20 tisíc korun.

Po obědě museli policisté vyjet k další havárii, tentokrát do Žulové. „Lehce se při ní zranil starší řidič Fabie, který při jízdě od Vápenné vyjel z prozatím přesně nezjištěných příčin vpravo mimo silnici a tam narazil do stromu,“ sdělila Vybíhalová.

Z místa havárie ho záchranáři přepravili k ošetření do nemocnice. Ještě předtím se podrobil dechové zkoušce, která alkohol vyloučila. Vzniklá škoda zde byla už vyšší, a to zhruba 70 tisíc korun.

Komplikaci v dopravě na silnici u Lípové-lázní způsobila odpoledne také cisterna.

„Její řidič tam krátce po druhé hodině odpoledne, když se vyhýbal jinému vozidlu, najel na nezpevněnou krajnici, která tíhu vozidla neunesla a vůz i s přívěsem sjel do přilehlého příkopu,“ prozradila policejní mluvčí.

Provoz na silnici se kvůli náročnému vyprošťování plně obnovil až v devět hodin večer.

Ohodnoť článek

Foto PČR

Štítky havárie, policie, cisterna

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.