sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Na Červenohorském sedle se zranil motorkář. Zasahoval vrtulník, silnice musela být uzavřena

Na Červenohorském sedle, kudy vede hlavní tah spojující Šumperk s Jeseníkem, se dnes odpoledne těžce zranil motorkář. Podle policie nezvládl jednu ze zatáček a narazil do svodidel, na místě zasahoval také vrtulník letecké záchranné služby. Tah byl kvůli vyšetřování nehody zhruba 1,5 hodiny uzavřen. Nyní je již silnice opět průjezdná, řekla mluvčí policie Jiřina Vybíhalová.

„Řidič motocyklu, který se při havárii těžce zranil, tam podle prvotního šetření při sjíždění ve směru na Kouty nad Desnou nezvládl průjezd levotočivou zatáčkou, při brzdění mu podjelo přední kolo a havaroval do svodidel,“ uvedla policejní mluvčí. Okolnosti nehody policisté i nadále vyšetřují.

Na Červenohorském sedle jsou nehody motorkářů poměrně časté a bývají bohužel i tragické. Opravená silnice láká kvůli četným zatáčkám řidiče rychlých strojů z tuzemska i sousedního Polska. Na místo se proto často zaměřují policisté při dopravních kontrolách. Při bezpečnostních opatřeních využívají také dron.

Autoři | Foto PČR

Štítky ČR, nehoda, zranění, Olomoucký

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Malý Had

Já tam ještě policie neviděl. Oni stejně neví kolik smí motocykl jezdit. Ale silnice pěkná, k rychlé jízdě zřejmě dělaná.

pondělí, 14. září 2020, 15:07

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.