sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Víkend v Jeseníkách si vyžádal smrt motorkáře. Horská služba řešila okolo 30 úrazů

Teplý víkend v Jeseníkách přilákal větší počet návštěvníku. Bohužel, přinesl i vyšší počet zásahů pro Horské služby Jeseníky. Od pátku do neděle horští záchranáři řešili okolo 30 úrazů, a dokonce museli vyhlásit jednu větší pátrací akci. V sobotu došlo k tragické nehodě při které zemřel mladý motorkář. V neděli za musela pro cyklistu s vážným úrazem přiletět helikoptéra.

Pátrací akce se konala v sobotu. „Týkala se sedmdesátiletého seniora, který se už v pátek vydal na výlet, a až v sobotu dopoledne nám manželka pohřešovaného oznámila, že se pán doposud nevrátil. Poté jsme požádali i Policii ČR o spolupráci při společné akci. Hledali jsme pána pomocí terénní techniky a našich i policejních psovodů v oblasti Velkého kotle a Petrových kamenů. Nakonec ho odpoledne našli policisté ve Velkém Vrbně pod Pradědem,“ uvedl pátrací akci Vítězslav Kaller, náčelník Horské služby Jeseníky.

Sobota si vyžádala jednu oběť na Červenohorském sedle. „Mladý motorkář zřejmě nezvládl řízení a na místě nehody i přes snahu členů ostatních složek IZS, HS a zdravotnických záchranářů podlehl zraněním," uvedl tiskový mluvčí horské služby Radek Zeman. Na nehodu reagoval také náčelník s upozorněním, že riskující motocyklista je nebezpečný nejen sobě, ale i dalším účastníkům silničního provozu. „U takových nehod zasahujeme poměrně často. Motocyklisté si pletou silnici z Jeseníku do Šumperku přes Červenohorské sedlo se závodní dráhou a dochází zde k častým kolizím, těžkým zraněním a také k nehodám se smrtelnými následky,“ řekl náčelník Kaller.

V neděli vyvrcholil náročný víkend zásehm horských záchranářů vpři těžkém úrazu cyklisty, který sjížděl Singltrail na Dolní Moravě. K této vážné nehodě musel doletět vrtulník Letecké záchranné služby z Hradce Králové. „Další zásahy se týkali rovněž cyklistů, ale i koloběžkářů a turistů. Zejména na hřebenech Jeseníků byl doslova nával, vrcholové stezky místy připomínaly dálnici na Jadranu v době prázdnin,“ komentoval víkendové dění v horách Vítězslav Kaller.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto HS Jeseníky

Štítky horská služba, Jeseníky, úrazy, smrt

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.