sobota 27. dubna 2024 Jaroslav

Policisté v sobotu ukončili nepovolenou technoparty na Jesenicku

Policisté o víkendu ukončili nepovolenou technoparty v lesním remízku poblíž Staré Červené Vody na Jesenicku. Pořadatel nyní čelí podezření z několika přestupků. Informovala o tom policejní mluvčí Jiřina Vybíhalová.

Podle Vybíhalové jeseničtí policisté vyhlásili v rámci avizované hudební produkce v areálu bývalého kamenolomu pod Boží Horou v katastru obce Žulová, plánované na tento víkend, preventivně bezpečnostní opatření k zajištění veřejného pořádku.

„Tu však pořadatel, především kvůli tomu, že akci neohlásil a nevyptal si souhlas majitele pozemku, přesunul v tichosti do jiné lokality, a sice lesního remízku nedaleko Staré Červené Vody. Nově, narychlo vytipovanou lokalitu, však policisté vysledovali a na místo se v sobotu po poledni vydali společně se starostou obce a zástupcem Lesů ČR, na jejichž pozemku se nepovolená technoparty konala,“ říká Vybíhalová

Po jednání s pořadatelem, byl tento nucen akci, jíž se účastnilo zhruba na tři desítky osob, neprodleně ukončit a zabraný prostor vyklidit. Devětadvacetiletý muž, který akci pořádal, je podezřelý ze spáchání několika přestupků proti lesnímu zákonu a také z přestupku proti veřejnému pořádku a majetku.

„V rámci prováděného opatření však policisté odhalili také dalšího hříšníka, čtyřiatřicetiletého muže, u něhož našli sušenou rostlinnou hmotu. V tomto případě věc dokumentujeme pro podezření ze spáchání přestupku proti zákonu o návykových látkách,“ dodala Vybíhalová.

Hodnocení článku je 56 %. Ohodnoť článek i Ty!

Autoři | Foto Jan Luxík

Štítky jeseníky, technoparty, hudba, policie

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.