pondělí 29. dubna 2024 Robert

Z chaty ukradl pálenku a zavařeniny, nyní mu hrozí tříleté vězení

Až tříleté vězení nyní hrozí muži, který se během října vloupal do rekreační chaty na Jeseníku. Ukradl v ní zavařeniny, konzervy a domácí pálenku. Zloděje tento týden dopadla jesenická policie. Muž je nyní obviněn ze dvou trestných činů.

Jesenická policie nepotřebovala příliš času na to, aby dopadla třiatřicetiletého muže, který mezi 4. a 22. říjnem vykradl rekreační chatu ve Zlatých Horách - Dolním Údolí. „Muž vnikl do chaty poté, co pomocí dřevěného špalku rozbil výplně kastlového okna v zadní části objektu. Odcizené věci, především konzervy, zavařeniny a domácí pálenku, si pak odnesl v batohu,” popsala průběh vykradení Vybíhalová. 

Ačkoliv celková škoda je odhadnuta pouze na 1 250 korun, muži hrozí až tříleté vězení. „Nezvaný host si již vyslechl sdělení podezření z trestných činů krádeže a porušování domovní svobody. Vzhledem k tomu, že není na poli majetkové trestné činnosti žádným nováčkem, hrozí mu nyní podle trestního zákoníku až tříletý trest odnětí svobody,” vysvětlila mluvčí. Obviněnému nepřilehčí ani fakt, že tyto trestné činy spáchal v době nouzového stavu, během kterého platí přísnější trestní postihy.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky krimi, krádež, Jeseníky, chata, policie, obvinění, vězení

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.