středa 24. dubna 2024 Jiří

Na Jesenicku pokrývá silnice náledí, opatrnost je tam nutná

Silnice na Jesenicku porývá kvůli mrznoucímu dešti náledí. Podle silničářů na něj řidiči mohou narazit na hlavních tazích i silnicích vedlejších tříd, opatrnost je nutná. Na Šumpersku jsou silnice po chemickém ošetření sjízdné bez větších problémů, padá tam déšť se sněhem, viditelnost ale snižuje mlha. Ve zbývajících částech jsou silnice sjízdné bez omezení, vyplývá z informací Ředitelství silnic a dálnic.

Na Jesenicku jsou podle správců cest silnice sjízdné se zvýšenou opatrností. Ta je nutná i v oblasti Rejvízu, kde leží nesouvislá zledovatělá vrstva sněhu krytá posypem. K obezřetnosti nabádají i policisté a to především na trase mezi Velkými Kuněticemi a Vidnavou. Úsek o délce 5,8 kilometru pokrývá podle jejich dopravních informací ledovka, řidiči s ní musejí počítat po celé dopoledne.

Na Jesenicku se teplota nad ránem pohybovala od nuly do minus jednoho stupně Celsia, za náledí tam může mrznoucí déšť. Na sousedním Šumpersku jsou teploty již o něco vyšší, přeháňky jsou tam tak již většinou dešťové nebo smíšené. I tam silničáři cesty ve vyšších polohách chemicky ošetřili a nabádají řidiče k opatrnosti.

Na Prostějovsku se podle správců silnic dešťové přeháňky ve vyšších polohách mění v sníh, vozovky jsou sjízdné se zvýšenou opatrností. Na Olomoucku i Přerovsku hlásí silničáři dešťové přeháňky, cesty jsou sjízdné většinou bez větších problémů.

Ohodnoť článek

Autoři | Foto pixabay.com

Štítky ČR, počasí, silnice, sjízdnost, Olomoucký, 2.VERZE

Komentáře

Pro přidání příspěvku se musíte nejdříve přihlásit / registrovat.

Přihlášení uživatele

Zapomenuté heslo

Na zadanou e-mailovou adresu bude zaslán e-mail s odkazem na změnu hesla.